सरस्वती बीज मंत्र ॐ ऐं महासरस्वत्यै नमः॥ Om Aim Mahasarasvatyai Namah॥

श्री सरस्वती पुराणोक्त मंत्र या देवी सर्वभूतेषु विद्यारूपेण संस्थिता। नमस्तस्यै नमस्तस्यै नमस्तस्यै नमो नमः॥ Ya Devi Sarvabhuteshu Vidyarupena Samsthita। Namastasyai Namastasyai Namastasyai Namo Namah॥

सरस्वती मंत्र (बुद्धि के लिए) ॐ ऐं ह्रीं श्रीं वाग्देव्यै सरस्वत्यै नमः॥ Om Aim Hreem Shreem Vagdevyai sarasvatyai Namah॥

सरस्वती गायत्री मंत्र ॐ ऐं वाग्देव्यै विद्महे कामराजाय धीमहि। तन्नो देवी प्रचोदयात्॥ Om Aim Vagdevyai Vidmahe Kamarajaya Dhimahi। Tanno Devi Prachodayat॥

सरस्वती मंत्र (ज्ञान के लिए) सरस्वति महाभागे विद्ये कमललोचने। विद्यारूपे विशालाक्षि विद्यां देहि नमोस्तुते।। Saraswati Mahabhage Vidye Kamallochane Vidyarupe Vishalakshi Vidya Dehi Namostute।।

स्वास्थ्य संबंधी लेख पढ़ने में रुचि रखते हैं, तो मेरे ब्लॉग पर जाएँ: Health First